> Werken aan je loopbaan

Werken aan je loopbaan

Leren doe je een leven lang. Door je te blijven ontwikkelen heb je een sterke positie op de arbeidsmarkt. Je kunt gemakkelijker doorgroeien of wisselen van baan. Er zijn daarom veel mogelijkheden om te blijven leren naast het hebben van een baan.

Door leren en werken te combineren, kan je geleerde kennis direct toepassen in de praktijk. Dit kan bijvoorbeeld via een BBL opleiding of een deeltijdstudie. Ook kan je een cursus of avondopleiding doen.

Aan de slag met je loopbaan

Door het coronavirus kun je voorlopig niet langsgaan bij het Leerwerkloket. Gelukkig kun je online al veel doen.
Op deze pagina vind je veel informatie over loopbaanoriëntatie, leren en werken. Zie het als een stappenplan waarmee je zelf al vast aan de slag kunt. Het handigste is om te beginnen bij Ontdek. Ben je al wat verder, dan kun je beginnen bij Kies, Leer of Werk. Zo kun je zelf al veel ontdekken en doen. Klik op de button en veel succes!

Aan de slag met je loopbaan

 

Nieuwe flyers voor het werken in de zorg.

Wij krijgen veel vragen over omscholingsmogelijkheden richting de zorg. Om jullie hier meer informatie over te geven zijn er 3 flyers gemaakt voor verschillende richtingen binnen de zorg.

Flyer Zorg

Flyer Sociaal werk en Jeugdzorg

Flyer Kinderopvang

Online scholing

Leren hoeft niet persé in een klaslokaal. Ook online zijn er veel mogelijkheden om cursussen te volgen. We hebben op een rijtje gezet via welke websites je gratis trainingen kunt volgen. 

Online scholing

Overzicht websites

Op het internet is er heel veel te vinden over werken en leren. Wij hebben een overzicht gemaakt waarin diverse links zijn opgenomen naar websites waar u terecht kunt voor informatie over scholing, uitzendbureaus, vacatures en informatie over verschillende sectoren. Het is onmogelijk om een volledig overzicht te presenteren maar wij hopen dat wij u hiermee op weg kunnen helpen.

Overzicht websites

Ervaringscertificaat

Heb je al veel ervaring opgedaan, maar niet de bijbehorende diploma’s behaald? Dan is een Ervaringscertificaat (EVC) misschien iets voor jou. Een ervaringscertificaat is een bewijs van jouw kennis en kwaliteiten. Het kan daarnaast ook worden gebruikt om vrijstelling van vakken of een diploma te verkrijgen bij een onderwijsinstelling.

Het Kenniscentrum EVC geeft een goed beeld van de procedure en mogelijkheden van het Ervaringscertificaat. Klik op de button.

Kenniscentrum EVC

Wat kan het Leerwerkloket voor je betekenen?

Het is belangrijk een opleiding te kiezen die bij je past. Maar houd ook rekening met de kans op werk nadat je het diploma hebt behaald. Het Leerwerkloket biedt ondersteuning bij het maken van opleidingskeuzes. We gaan samen op zoek naar een passende opleiding met uitzicht op een baan.

De leerwerkadviseurs helpen je bij alle vragen op het gebied van leren en werken. Samen kijken we naar passende opleidingen en de kans op werk. Ook bieden we ondersteuning bij het maken van een CV en sollicitatiebrief en het inzetten van social media. 

Maak een afspraak

 

Verder lezen

Moet ik mijn opleiding zelf betalen?

Ik heb moeite met lezen en schrijven

Ik heb mijn diploma behaald in het buitenland