> September 2018: Maand van Leren en Werken

September 2018: Maand van Leren en Werken

Net als voorgaande jaren staat september in het teken van de Maand van Leren en Werken. Tijdens deze maand organiseren de Leerwerkloketten door heel het land extra activiteiten om aandacht te geven aan een leven lang leren en ontwikkelen. Vorig jaar organiseerden de Leerwerkloketten en hun partners ruim 90 evenementen in het kader van Leren en Werken.

Activiteiten

Ook dit jaar zetten de Leerwerkloketten verschillende activiteiten op touw. Op 6 september opent het Leerwerkloket Twente de Maand van Leren en Werken in Hengelo. Het Leerwerkloket in Tilburg organiseert later in de Maand een opleidingscafé waar werkgevers aan deelnemers vertellen over  opleidingsmogelijkheden en baankansen in hun bedrijf. In Hoofddorp is er een taalmarkt  voor iedereen die meer wil weten over ‘laaggeletterdheid en anderstaligheid’. Verder neemt het evenement Gluren bij de Buren in de Achterhoek deelnemers mee op een bustour naar werkgevers in kansrijke sectoren. En begin september kunnen geïnteresseerden het webinar Uw loopbaan in eigen hand volgen. Daarin beantwoordt een leerwerkadviseur vragen over Leren en Werken. Kortom, vele activiteiten in verschillende regio’s voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Kijk op Lerenenwerken.nl wat het Leerwerkloket in jouw regio organiseert of neem contact op met het Leerwerkloket bij jou in de buurt.

Tijdens de Maand van Leren en Werken zijn ook andere partijen actief. De Stichting Lezen en Schrijven houdt van 3 tot en met 9 september bijvoorbeeld de Week van de Alfabetisering. En beroepsvereniging van loopbaanprofessionals Noloc organiseert van 17 tot en met 22 september de Week van de Loopbaan.

#Lerenenwerken

Ook op social media besteden we aandacht aan de maand van Leren en Werken. Volg ons via Facebook, Twitter en LinkedIn en praat mee met  #Lerenenwerken.

Leerwerkloketten

De Leerwerkloketten zijn regionale samenwerkingsverbanden van onderwijsinstellingen, gemeenten, UWV, SBB en bedrijfsleven. Het Leerwerkloket is er voor iedereen met een loopbaan- of scholingsvraag.