weg naar succes

> Leren naast een baan

Leren naast een baan

Leren doe je een leven lang. Door je te blijven ontwikkelen heb je een sterke positie op de arbeidsmarkt. Je kunt gemakkelijker doorgroeien of wisselen van baan. Er zijn daarom veel mogelijkheden om te blijven leren naast het hebben van een baan.

Door leren en werken te combineren, kan je geleerde kennis direct toepassen in de praktijk. Dit kan bijvoorbeeld via een BBL opleiding of een deeltijdstudie. Ook kan je een cursus of avondopleiding doen.

Welke opleiding?

Het is belangrijk een opleiding te kiezen die bij je past. Maar houd ook rekening met de kans op werk nadat je het diploma hebt behaald. Het Leerwerkloket biedt ondersteuning bij het maken van opleidingskeuzes. We gaan samen op zoek naar een passende opleiding met uitzicht op een baan.

Laat je ervaring tellen

Heb je al veel ervaring opgedaan, maar niet de bijbehorende diploma’s behaald? Dan is een Ervaringscertificaat (EVC) misschien iets voor jou. Een ervaringscertificaat is een bewijs van jouw kennis en kwaliteiten. Het kan daarnaast ook worden gebruikt om vrijstelling van vakken of een diploma te verkrijgen bij een onderwijsinstelling.

Het Kenniscentrum EVC geeft een goed beeld van de procedure en mogelijkheden van het Ervaringscertificaat.

Wat kan het Leerwerkloket voor je betekenen?

De leerwerkadviseurs helpen je bij alle vragen op het gebied van leren en werken. Samen kijken we naar passende opleidingen en de kans op werk. Ook bieden we ondersteuning bij het maken van een CV en sollicitatiebrief en het inzetten van social media. 

Maak een afspraak

 

Verder lezen

Moet ik mijn opleiding zelf betalen?

Ik heb moeite met lezen en schrijven

Ik heb mijn diploma behaald in het buitenland